У Київськії області йде вирубка лісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київськії області йде вирубка лісів

Аграрний ринок
268
Громадськість закликає уряд зупинити незаконну вирубку лісів Київської області.
Про це заявив на прес-конференції керівник Київської обласної громадської організації "Лісник" Сергій Васильков.
Він повідомив, що в с. Лісники (Київська обл.) вже ведеться вирубка лісу першої категорії, при цьому підкреслив, що жодних законних підстав на її проведення немає - документи на вирубку підписані без вказівки посад і прізвищ "невідомо ким".
Васильков сказав, що в 2007 р. на сесії Лісниківської сільської ради було прийнято рішення про необхідність створення заповідник "Чернечий ліс", проте це не було зроблено, і тепер на території лісу проводиться вирубка дерев. За інформацією глави громадської організації, на звільненій площі планується будувати котеджі.
Васильков повідомив, що громадськість зверталася до правоохоронних органів, народних депутатів, Президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням розібратися в ситуації і зупинити вирубку лісу, проте досі жодні заходи не прийняті. При цьому, на думку керівника ТОВ "Лісник", голова Лісниківської сільської ради перевищила свої повноваження, віддавши територію лісу під забудову.
Васильков повідомив, що громадська організація має намір звернутися до суду, "аби судова влада дала свою оцінку" тому, що відбувається.
Він додав, що згідно з нормами, площа посадок лісу біля мегаполісів має складати 22% площ самого мегаполісу, а біля Києва на сьогоднішній день площа лісу - менше 7%. При цьому ліси Київської області продовжують вирубувати.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас