Хакери вивели із ладу західні торгові майданчики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери вивели із ладу західні торгові майданчики

Кримінал
1189
Найбільші західні торговельні майданчики, у тому числі Amazon, eBay та низка інших напередодні пережили серію серйозних DoS-атак, пов'язаних з нападом на доменні сервіси, котрі їх обслуговують.
Деякі ecommerce-майданчики припинили роботу на кілька годин. Експерти говорять, що сьогоднішні напади на комерційні сайти дуже недоречні, оскільки зараз, за два дні до католицького Різдва, більшість з них працюють за передноворічними програмами і прагнуть продати якомога більше товару, повідомляє "Киберсекьюрити".
Повідомляється, що потужній хакерській атаці піддалася компанія Neustar, що пропонує послуги розміщення DNS-серверів і що працює під брендом ULTRADNS. У цій компанії факт нападу підтвердили, повідомивши, що багато з їх сервісів було виведено з ладу на декілька годин і тисячі клієнтів по всьому світу не змогли отримати DNS-записи тих або інших комерційних майданчиків.
Віце-президент компанії Аллен Голдберг повідомив, що велика частина атак була направлена на датацентр компанії, розташований в місті Пало-Альто в Каліфорнії. "Наші системи зіткнулися з незвично великою кількістю запитів на дозвіл імен і це завантажило сервери і мережі компанії. Через декілька хвилин після виявлення атаки наші системні інженери прийняли рішення про відбиття атаки, велика частина нападу була відбита вже протягом години", - говорить він.
Також голова компанії зазначив, що локальні атаки були зафіксовані в датацентрі на півночі Каліфорнії.
В Amazon заявили, що деякі з їх DNS-записів розташовані якраз на машинах Neustar, тут розміщені і записи про деяких користувачів сервісу Amazon Web Services. Згідно з даними технічного сервісу Amazon, велика частина сайтів повернулася до роботи о 4:40 мск, проте деякі ділянки мережі залишаються недоступними і зараз.
На форумі Amàzon після відновлення роботи багато користувачів стали залишати повідомлення, що вони не змогли завершити свої замовлення на доставку товарів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас