Ющенко доручив підготувати пропозиції із запровадження спеціальної економічної зони в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко доручив підготувати пропозиції із запровадження спеціальної економічної зони в Криму

Казна та Політика
347
Президент України Віктор Ющенко підписав указ про стимулювання інвестиційного та інноваційного розвитку Криму, що передбачає введення на території автономії особливого економічного режиму. Про це повідомив глава держави під час поїздки до Криму, повідомляє прес-служба Головного управління інформаційної політики Секретаріату президента.
Уряд України і рада міністрів Криму повинні за три місяці внести до парламенту проект відповідного закону. "Ідея в тому, як зробити такий спеціальний режим економічної діяльності на цьому унікальному економічному просторі, який би сформував нові бюджетні, фіскальні, економічні, інвестиційні мотиви поведінки суб'єктів господарювання і влади", - підкреслив президент.
Він додав, що термін дії відповідного режиму повинен становити не менше 20 років. Серед пріоритетних сфер ведення відмінного від загального економічного режиму - охорона здоров'я, відпочинок, туризм, сільське господарство, обробна промисловість, раціональне природокористування, охорона довкілля.
Указ також передбачає можливість звільнення від сплати ввізного мита, відстрочення від сплати ПДВ та інші фіскальні і бюджетні пільги. "Я глибоко переконаний, що в такому рішенні є соціальне, людське та економічне майбутнє Криму. Цим указом я сьогодні пропоную всім рівням влади зрозуміти особливість Криму", - сказав В.Ющенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас