Росія не буде розпочинати "нафтову війну" із Білоруссю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не буде розпочинати "нафтову війну" із Білоруссю

Енергетика
361
Росія не буде припиняти постачання нафти до Білорусі після закінчення "нафтової" угоди 1 січня 2010 року і до узгодження нового договору. Про це агентству Reuters заявив посол РФ в Білорусі Олександр Суріков.
Нова угода включатиме не лише умови постачань нафти, але і умови продажу російським компаніям частки в білоруських підприємствах нафтової галузі, уточнив дипломат.
У випадку досягнення домовленості, "можна перший місяць поставляти нафту без мит з квоти, призначеної для потреб білоруського ринку", пояснив Суріков. Саму угоду, за його словами, можуть підписати і в лютому".
Раніше віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко заявив, що Росія погодилася скасувати ввізне мито для 8-9 млн тонн нафти, що імпортуються Білоруссю для внутрішніх потреб.
Пізніше віце-прем'єр уряду Росії Ігор Сечин уточнив, що Росія запропонувала Білорусі безмитні постачання обсягом 6 млн тонн нафти для її внутрішнього споживання, проте всі постачання понад цей об'єм здійснюватимуться зі стовідсотковим збором митних платежів.
В теперішній час весь імпорт нафти з РФ до Білорусі (приблизно 21,5 млн тонн нафти на рік) оподатковується митом на рівні 1/3 від рівня для інших країн.
Останній "нафтовий конфлікт" між Москвою і Мінськом відбувся в 2007 році, коли РФ заморозила постачання нафти через білоруську територію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас