ЦВК зобов'язав Мінфін до 24 грудня перерахувати 195,2 млн на підготовку до виборів президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК зобов'язав Мінфін до 24 грудня перерахувати 195,2 млн на підготовку до виборів президента

Казна та Політика
150
Центральна виборча комісія зобов'язала Міністерство фінансів і Державне казначейство забезпечити фінансування витрат на підготовку проведення виборів Президента України в сумі 195,2 млн. гривень і перерахувати відповідні кошти на рахунок комісії в строк до 24 грудня.
За відповідний проект постанови на засіданні ЦВК проголосувало одноголосно 14 членів комісії.
Другим пунктом постанови комісія звертає увагу відповідних посадових осіб від Мінфіну і Держказначейства на персональну відповідальність за невиконання рішень комісії, прийнятих у межах її повноважень, а також за перешкоджання здійсненню виборчих прав громадян.
Третім пунктом комісія вирішила відправити відповідну постанову Президентові Віктору Ющенку, Верховній Раді, Кабінету Міністрів, Мінфіну, Держказначейству, а також Генеральній прокуратурі для відповідного реагування.
Крім цього, під час обговорення цього проекту постанови голова ЦВК Володимир Шаповал повідомив, що за станом на 16:55 на рахунки комісії не були перераховані необхідні кошти для підготовки до виборів.
Також він ще раз звернув увагу на те, що 31 грудня закінчується бюджетний рік, і всі бюджетні призначення втрачають силу.
При цьому він підкреслив, що якщо критична ситуація з фінансуванням підготовки до виборів продовжуватиметься, то це поставить під сумнів легальність фінансування такої підготовки, а також підставить під сумнів легальність виборів і, відповідно, їх результати.
Як повідомляло агентство, раніше ЦВК закликав Кабмін відреагувати на критичну ситуацію з фінансуванням в 2009 році підготовки проведення виборів Президента з боку Мінфіну і Держказначейства.
Комітет виборців вважає завищеною оцінку ЦВК коштів, необхідних для фінансування виборів Президента.
18 листопада ЦВК звернулася до Кабміну з проханням збільшити передбачене в проекті державного бюджету на 2010 рік фінансування проведення виборів Президента на 21,650 млн. гривень до 1 122,350 млн. гривень у зв'язку з підвищенням мінімальних заробітних плат.
В жовтні ЦВК затвердила витрати на підготовку до виборів Президента у розмірі 215,613 млн. гривень в 2009 році.
Рада призначила чергові вибори Президента на 17 січня 2010 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас