Китайський BAIC вкладе 5 млрд дол в розробку нових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський BAIC вкладе 5 млрд дол в розробку нових авто

339
BAIC має намір вже в 2011 р. продати близько 100 тис. власних легкових автомобілів. Китайський державний виробник автомобілів Beijing Automotive Industry Holding Corp. (BAIC) інвестує 33 млрд юанів (4,83 млрд дол.) у виробництво і розробку нових моделей автомобілів.
Кошти будуть вкладені протягом трьох років після покупки частини технологій Saab в американської General Motors (GM). Про це повідомили сьогодні представники BAIC, інформує Reuters.
Раніше цього місяця BAIC оголосила про покупку частини технологій шведської Saab, що належить американському автовиробникові General Motors. Зокрема, BAIC переходить інтелектуальна власність на моделі Saab 9-5 і 9-3, а також частина устаткування для виробництва цих моделей. Операція обійшлася BAIC в 200 млн дол.
Китайський автовиробник, який в лютому почне будівництво підприємства з виробництва двигунів в Пекіні, має намір вже в 2011 р. продати біля 100 тис. власних легкових автомобілів. Аналітики вважають, що Beijing Auto просто необхідно прискорювати розробку власних моделей на тлі зростання попиту на автомобілі в країні.
Раніше Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) заявив про намір вкласти в німецький автоконцерн Opel 600 млн євро в обмін на 51% його акцій. При цьому китайській компанії знадобилося 2,64 млрд євро в якості проміжного капіталу.
Нагадаємо, за підсумками листопада, згідно з даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), обсяг продажів легкових машин в КНР збільшився удвічі, перевищивши 1 млн одиниць. При цьому за період з січня по листопад поточного року в країні було продано більше 12 млн автомобілів, а за підсумками 2009 р. організація прогнозує, що сукупний обсяг продажів автомобілів в країні перевищить рекордні 13 млн штук.
Таким чином, Китай за підсумками року остаточно затвердиться як найбільший авторинок в світі, значно обігнавши за цим параметром США, що відстають з продажів автомобілів від КНР вже з січня ц.р.
Бурхливе зростання автопродажів в КНР пов'язане в першу чергу з державною політикою стимулювання галузі: китайський уряд ввів податкові послаблення для автомобілістів, активно виділяє субсидії, а також використовує програму "Готівка за старе авто".
BAIC є п'ятим по розмірами автовиробником в КНР. За підсумками перших шести місяців цього року чистий дохід BAIC досяг 370 млн дол., що на 78% вище за аналогічний показник 2008 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас