Черновецький повісив на ялинку лампи за 250 тисяч, але сніг із Майдану не прибрав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький повісив на ялинку лампи за 250 тисяч, але сніг із Майдану не прибрав

Казна та Політика
786
На Майдані Незалежності в Києві вже другий тиждень височіє головна ялинка країни. Це новорічне творіння від київської міської адміністрації коштує 1 мільйон 19 тисяч гривень. Заступник Черновецького Віталій Журавський ще перед встановленням красуні хвалився, що це удвічі дешевше, ніж торік. Торік головна новорічна ялинка, за його словами, коштувала 1 млн. 170 тис. грн., майже 250 тис. доларів, а зараз в доларовому еквіваленті - 125 тис. доларів.
2007 рік
Цікаво, де Журавський вчився так рахувати. Зрозуміло, що в доларовому еквіваленті це і справді буде дешевше, оскільки долар подорожчав. Але невже пан Журавський в своєму лісгоспі ялинки за бакси купував?
Але суть не в цьому...
2009 рік
Наш офіс - в центрі, по кілька разів на день, щодня, я йду повз ялинку за мільйон і начеб як відчуваю дежавю... Річ в тому, що різниці між торішньою ялинкою і нинішньої практично немає. Більш того, в позаминулому році вона теж була прикрашена так само...
Тільки не кваптесь з банальним висновком, що гроші вкрали. Журавський чітко сказав, що "гроші там вкрасти просто не можна". В той же час перерахувати точно, на що витрачений мільйон 19 тисяч він не зміг. Заступник глави Київської держадміністрації посилає цікавих до Євгенія Бондаря - першого заступника керівника Управління культури КМДА. До нього і звернулося телебачення. Пан Бондар вийшов на Майдан до знімальної групи СТБ з папірцем. На ньому від руки виписаний кошторис красуні. “Різницю” він таки знайшов. Серед нинішніх новацій ялинки - так звані стринги. Ні, ні, це не трусики, котрі тоненькою лямочкою впиваються у м'яке місце. Бондар пояснив, що стринги - це такі ось "смужки, на яких розташовано світлове устаткування, стробоскопи, бетлайти, дюралайт, це ті ж лампочки, серпантин".
А ще з'ясувалося, що лише сімнадцять тисяч гривень ми з вами (це кошти з міського бюджету) начебто заплатили панові, який визначав, на якій висоті і дистанції розвісити іграшки на ялинці... Так би мовити, за оригінальний дизайн...
2008 рік
В цілому кошторис, за словами представника столичної культури, такий: стринги та інше світлове устаткування потягнули на 250 тисяч, монтаж світлового устаткування - 100 тисяч, монтаж каркас - 70 тисяч, новорічні іграшки оцінені в 12 тисяч, на обстеження ялинки пішло 20 тисяч, на кріплення 180 тисяч, вартість живих ялинок і їх монтаж - 45 тисяч, сцена і концертна програма на ній - ще майже 200 тисяч.
Все, може, було б і не так сумно (списанням грошей на благо народу у нас нікого не здивуєш), якби по самому Майдану можна було по-людськи прогулятися. Київська влада зуміла оцінити ялинку більш ніж у мільйон, проте прибрати сніг з головної площі країни не додумалася. Його абияк позгрібали у кучугури - хай лежить, поки не розтане.
Хоча, я майже упевнена, що і на вивезення снігу малу дещицю пан Черновецький виділив. Цікаво лише, скільки мільйонів?
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас