ФДМ продасть держпакет акцій "Одеської кіностудії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ продасть держпакет акцій "Одеської кіностудії"

Фондовий ринок
346
Фонд державного майна (ФДМ) прийняв рішення продати контрольний пакет акцій ЗАТ "Одеська кіностудія" (Одеса), що належить державі і становить 50,01% статутного капіталу компанії.
Рішення про приватизацію закріплено наказом ФДМ (№2004) від 17 грудня 2009 року.
Державний пакет акцій кіностудії складає 31,085 млн простих іменних акцій сумарною номінальною вартістю 31,085 млн грн.
Раніше, в листопаді 2007 року, ФДМ відхилив пропозицію ТОВ "Нова кіностудія" (Одеса) продати йому державних 50,01% акцій до завершення терміну інвестиційних зобов'язань ТОВ, під які воно в 2005 році отримало 49,99% акцій кіностудії.
У ФДМ агентству "Інтерфакс-Україна" не прокоментували це рішення, зазначивши, що подробиці відносно процедури продажу пакету і його оцінки стануть відомими вже наступного року.
Голова правління ЗАТ, режисер Віктор Ноздрюхін, у свою чергу, повідомив агентству, що питання продажу держчастки виникло ще навесні 2009 року. При цьому він в цілому позитивно розцінив рішення продати держпакет акцій ЗАТ, зазначивши, що за роки його існування держава не вкладала коштИ в розвиток кіностудії, тоді як приватні акціонери інвестували близько 31,1 млн грн.
"Розмови про це тривали з весни. Жодної катастрофи в цьому немає", - сказав В.Ноздрюхін.
Разом з тим, він утримався від детальніших коментарів, зазначивши, що повинен переговорити з акціонерами.
ЗАТ "Одеська кіностудія" створено в кінці 2005 року. Держава як внесок в його статутний капітал передала цілісний майновий комплекс держпідприємства "Одеська кіностудія художніх фільмів", а другий акціонер - ТОВ "Нова кіностудія" - 31,1 млн грн. За поданням недержавного акціонера правління ЗАТ очолив відомий журналіст Олександр Ткаченко. У квітні 2009 року главою правління став режисер В.Ноздрюхін.
В момент створення ЗАТ, власниками "Нової кіностудії" виступали О. Ткаченко і бізнесмен Іван Фурсін. Сьогодні, за словами В.Ноздрюхіна, "Нова кіностудія" належить О.Ткаченку й главі ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (Донецьк) Сергію Таруті.
Бізнес-план "Одеської кіностудії" на 2006-2007 роки передбачав будівництво двох нових павільйонів, капремонт існуючих виробничих приміщень, а також закупівлю нової знімальної техніки, за рахунок внесених ТОВ "Нова кіностудія" грошей.
Одеська кіностудія створена в березні 1919 року. Тут починав творчу діяльність видатний український кінорежисер, письменник-публіцист Олександр Довженко. Після Великої Вітчизняної війни на кіностудії працювали Марлен Хуцієв, Фелікс Міронер, Василь Шукшин, Петро Тодоровський, Володимир Висоцький та ін.
Серед стрічок, знятих кіностудією, - "В'язень замку Іф", "Д’Артаньян і три мушкетери", "Місце зустрічі змінити не можна", "Блукаючі зірки", "У пошуках капітана Гранта", "Пригоди Електроніка", "Десять негренят" та інші фільми.
На території студії, яка розташована в центрі міста біля берега Чорного моря на площі 7 га, розміщено три знімальні павільйони площею 600 кв. м, 432 кв. м і 240 кв.м. Студія має в своєму розпорядженні натурний майданчик, офісні і виробничі приміщення, декораційний цех.
На кіностудії існує приватний венчурний фонд для фінансування проектів спільного виробництва в розмірі від 10 до 25% бюджету фільму.
Як повідомив Ноздрюхін, в травні поточного року на кіностудії закінчилися зйомки восьмисерійної комедійної мелодрами "Одружити Казанову", режисером якої виступив сам В.Ноздрюхін, а в головних ролях знялися Антон Макарський, Лариса Удовиченко, Наталя Єгорова і Олександр Панкратов-Чорний. Проте головним заробітком студії в 2009 році стало надання різних послуг - надання в оренду майданчиків, прокат устаткування та ін.
Про плани на майбутній рік Ноздрюхін повідомляти не став.
Чистий збиток ЗАТ "Одеська кіностудія" в 2008 році збільшився на 77,8% в порівнянні з 2007 роком - до 8,539 млн грн., чистий дохід від реалізації - на 57,6%, до 8,848 млн грн.
За підсумками січня-вересня 2009 року кіностудія отримала чистий збиток у розмірі 5,102 млн грн., що на 0,6% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року. Чистий дохід компанії від реалізації за цей період зменшився на 88,6% - до 912 тис. грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас