Росія і Китай можуть збільшити купівлю канадських доларів для диверсифікації резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Китай можуть збільшити купівлю канадських доларів для диверсифікації резервів

Валюта
570
Канадський міністр фінансів Джим Флаерті заявив в середу про те, що Китай і Росія, котрі володіють великими валютними резервами, можуть почати скуповування канадських доларів з метою захисту від падіння курсу долара США.
"Мене зовсім не здивує, якщо Китай і Росія займуть дещо більшу позицію в канадських доларах, ніж раніше, - зазначив Флаерті під час інтерв'ю в своєму офісі в Оттаві. - Я чекаю, що країни, котрі діють у світовому масштабі, активніше інвестуватимуть у валюти, які зараз є надійними".
Курс долара США впав цього року майже до всіх інших з 16 валют світу, які найбільш активно торгуються, й країни із значними валютними резервами, у тому числі Росія і Китай, висловили заклопотаність знеціненням своїх доларових інвестицій. Росія минулого місяця висловила намір додати канадські долари до своїх золотовалютних резервів, аби зменшити залежність від грошової одиниці США.
Канадський долар подорожчав з початку року відносно долара США на 15%. "Рівень держборгу в Канаді є найнижчим зі всіх країн G7, що робить канадський долар досить безпечним об'єктом інвестицій", - підкреслив Флаерті.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас