Тимошенко: уряд розробить законопроект для забезпечення квартирами постраждалих від афери "Еліта-центру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: уряд розробить законопроект для забезпечення квартирами постраждалих від афери "Еліта-центру"

Нерухомість
237
Для забезпечення квартирами вкладників, які постраждали в результаті афери групи компаній "Еліти-центру", потрібне ухвалення спеціального закону, заявляє прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
"Дано доручення до наступної середи розробити проект закону про людей, які постраждали в "Еліта-центрі", і цей закон внести як невідкладний до Верховної Ради для прийняття", - сказала вона на прес-конференції в Києві в середу.
Тимошенко уточнила, що відповідний законопроект повинен включати можливість фінансування добудови квартири за рахунок створення спеціального фонду. За її словами, гроші до цього фонду можуть надходити як з бюджету міста Києва, так і за рахунок реалізацій майна, конфіскованого в "Еліта-центру".
Прем'єр додала, що на засіданні в середу уряд заслухав звіт представників органів влади про ситуацію з "Еліта-центром", за винятком Генпрокуратури і Київської міської державної адміністрації.
Тимошенко підкреслила, що координатором подальшої роботи в цьому напрямі призначений міністр юстиції Микола Оніщук.
Як повідомлялося, на початку 2006 року в Києві була розкрита крупна афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліти-центру", представники якої брали у них гроші як оплату нібито житла, що будується. Загальна сума, яку отримали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас