Уманський: Україна не отримає нового траншу МВФ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Україна не отримає нового траншу МВФ до кінця року

496
До кінця 2009 року Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надаватиме Україні чергового траншу кредиту, повідомив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський.
"До кінця року перегляд (програми співпраці для надання чергового траншу) неможливий", - сказав він журналістам у Києві в середу, коментуючи підсумки візиту української делегації з його участю до Вашингтона.
За словами І.Уманського, основна причина цього - відсутність консолідованої позиції української влади.
При цьому він уточнив, що переговори з фондом про продовження співпраці продовжаться після новорічних і різдвяних свят. В.о. міністра також відзначив, що успіх переговорів залежатиме від бюджетного процесу всередині країни.
Як повідомлялося, МВФ восени-2008 прийняв рішення про виділення Україні кредитів у рамках програми stand-by в розмірі близько $17 млрд. За минулий час Київ вже отримав три транші на загальну суму майже $11 млрд. При цьому в другому кварталі Фонд надав країні другий транш в розмірі близько $2,8 млрд, які були приблизно порівну розподілені між Нацбанком і урядом, а в третьому кварталі - третій транш на $3,3 млрд, який повністю надійшов у розпорядження уряду.
Виділення четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві в кінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно відзначав, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас