S&P: Число компаній, схильних до ризику дефолту з боргу, знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Число компаній, схильних до ризику дефолту з боргу, знижується

177
Число компаній, схильних до ризику дефолту за борговими зобов'язаннями, знизилося в листопаді на максимальну величину за п'ять років. Це перший індикатор, що вказує на можливий розворот в кредитному циклі, пише газета Financial Times.
За даними міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P), на 15 грудня "слабкою ланкою" були 226 компаній з борговими зобов'язаннями на загальну суму $220,5 млрд. "Слабкою ланкою" S&P вважає позичальників, котрі мають рейтинг "B-" і нижче, а також схильних до ризику подальшого зниження рейтингу.
Число таких компаній досягло 300 в квітні цього року в умовах високої волатильності кредитних ринків, проте завдяки поліпшенню прогнозів для економіки і фінансових ринків їх кількість знизилася.
За останній місяць кількість "слабких ланок" впала на 25, що є найзначнішим місячним зниженням за період з січня 2004 року.
Експерти не чекають істотного зниження числа дефолтів компаній з боргу найближчими місяцями, проте прогнозують, що частина зобов'язань, за якими був оголошений дефолт, в загальному обсязі паперів впаде наступного року.
За даними S&P, з початку цього року дефолт оголосили 260 компаній, що є максимальним значенням з початку відстежування цих даних в 1981 році.
"Багато компаній вже оголосили дефолт. Позитивно те, що їх число більше не росте", - відзначає аналітик S&P Даяна Вацца.
"Вперше ми бачимо ключовий індикатор, що свідчить про розворот тенденції в дефолтах. Ми перебуваємо в поворотній точці циклу, проте багато компаній, як і раніше, залишаються уразливими, і дефолти відбуватимуться", - сказала вона.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас