Борги німецьких громадян зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги німецьких громадян зростають

Казна та Політика
377
Більше 7% населення найбільш економічно сильної держави Євросоюзу - Федеральної Республіки Німеччини - тобто, близько 2,6 млн. осіб - не в змозі виплатити свої борги. Лідирує в цьому невеселому списку столиця країни - Берлін.
За останніми статистичними даними, заборгованість приватних домовласників в Берліні на 30% перевищує середні показники по ФРН. Кожен шостий столичний житель числиться в чорному списку Schufa - іншими словами, на довгі роки вже зіпсував собі особисту кредитно-фінансову історію. Що ж сталися з працелюбними і завжди заощадливими німцями, чому розучилися вони жити за коштами? Змінилися обставини - 30 відсотків від загальної кількості боржників стали жертвами «важкого часу», позбувшись самого джерела існування - роботи. На думку керівника земельного кредитного бюро Schufa, найзначніші проблеми виникають у молодих людей 25 - 29 років, які не навчилися ще планувати своїм витрати і що квапляться реалізувати свої бажання, бездумно купуючи в кредит дорогі речі. Частка молоді становить приблизно 18 % від загальної кількості берлінських банкрутів. Дорослі ж люди часто потрапляють до боргової ями через втрату робочого місця, хворобу, поділ майна після розлучення.
Вирішення проблеми якоюсь мірою експерти бачать в поліпшенні фінансового становища німецького суспільства, оскільки часто саме недосвідченість в грошових справах разом з безробіттям і стають причиною стрімкого зростання боргів. Важко судити, наскільки така думка справедлива - адже використовувати з розумом можна лише ті доходи, які реально маєш. А доки торік за несплату боргів з аукціону було продано близько 100 тисяч будинків, квартир і офісів загальною вартістю 18,3 млрд. євро. Загальна кількість продажів столичної нерухомості з молотка за чотири роки зросла вдесятеро. Невже всі ці позичальники просто не розуміли як слід поводитися зі своїми грошима?
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас