Американська State Street Corp. купує підрозділ італійського банку Intesa за 1,3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська State Street Corp. купує підрозділ італійського банку Intesa за 1,3 млрд євро

Фондовий ринок
375
Американська фінансова корпорація State Street Corp. підписала угоду з провідною банківською групою Італії Intesa Sanpaolo про придбання бізнесу Intesa із обслуговування ринку цінних паперів в Італії і Люксембургу за 1,28 млрд євро (1,87 млрд дол.).
Зазначена сума буде виплачена готівкою при закритті операції. Крім того, State Street має намір інвестувати в підрозділ Intesa 560 млн євро додаткового капіталу, говориться в опублікованому сьогодні прес-релізі State Street.
Ця операція наблизить американську корпорацію до довгострокової мети - генерувати половину своєї виручки за межами Сполучених Штатів Америки. У 2008 р. частка виручки State Street, отриманої від операцій поза США, становила 35%.
State Street Corp. - одна з провідних в США компаній, що спеціалізуються на наданні фінансових послуг інституційним інвесторам. На 30 вересня 2009 р. на відповідальному зберіганні та адмініструванні в State Street знаходилися активи обсягом 17,9 трлн дол., під управлінням - активи на 1,7 трлн дол.
Підрозділ Intesa Sanpaolo - Intesa Sanpaolo's Securities Services (ISPSS) - займається обслуговуванням ринку цінних паперів в Італії і Люксембургу надає депозитарні послуги, обслуговує кореспондентські рахунки. Виручка ISPSS за підсумками 2009 р. очікується на рівні 293 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас