Ford планує звільнити більше 40 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford планує звільнити більше 40 тис. співробітників

274
Американський автомобілебудівний концерн Ford запропонував компенсації працівникам своїх заводів в США, які погодяться добровільно залишити компанію. Таким чином Ford планує звільнити 41 тис. робочих місць. Про це повідомляє "Німецька хвиля".
Йдеться про суму до 75 тис. дол., повідомляє DAPD із посиланням на представників концерну. Тим, хто пропрацював на заводі Ford як мінімум рік, в разі звільнення буде запропонована компенсаційна виплата у розмірі 50 тис. дол. Крім того, чек на 25 тис. дол. можна використовувати на купівлю автомобіля Ford.
Із трьох найбільших американських автовиробників Ford - єдиний, який, не дивлячись на кризу, не звертався за підтримкою до уряду США. Проте керівництво концерну давно заявляло про необхідність скорочення надлишкових робочих місць. На початку 2009 року на американських заводах Ford було зайнято понад 89 тис. осіб. На початок жовтня кількість працівників зменшилась до 80 тис. Таким чином, в рамках нинішньої акції Ford планує звільнити більше половини співробітників.
Водночас, на європейських заводах Ford звільнень не планується, заявив офіційний представник підрозділу концерну в Кельні. Саме у німецькому Кельні знаходиться найбільший в Європі завод Ford. Тут, зокрема, випускається модель Fiesta.
Протягом 2009 року Ford різко збільшив обсяг збуту в Німеччині. За 11 місяців лише продажі моделі Fiesta перевищили 100 тисяч. Це найкращий показник з 1997 року. В одній лише Німеччині в 2009 році концерн продав понад триста тисяч машин. Останній раз автовиробникові вдалося перевищити цю планку десять років тому. Частка марки Ford на німецькому ринку виросла зараз до 7,6 відсотка. Таким чином, автовиробник займає за обсягами продажів у ФРН третє місце, пропустивши вперед лише Volkswagen і Opel.
Зазначимо, чистий прибуток другого за розмірами автоконцерну в США Ford Motor за 9 місяців 2009 р. склав 1,83 млрд дол., тоді як за аналогічний період роком раніше компанія зазнала чистих збитків у розмірі 8,79 млрд дол. Виручка компанії за 9 місяців ц.р. знизилася на 28,6% і досягла 82,9 млрд дол. проти 116,1 млрд дол. роком раніше.
Компанія Ford з'явилася в 1903 р. і відтоді є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить близько 90 виробництв в різних країнах світу, сукупний штат співробітників становить 213 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас