Створено банківську картку, котра показує стан рахунку без банкомата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено банківську картку, котра показує стан рахунку без банкомата

Фінтех і Картки
602
"Розумну" банківську картку винайшла Група промислових дизайнерів з Південної Кореї.
Картка дозволяє також в режимі реального часу відстежувати стан банківського рахунку прямо по карті, не звертаючись для цього до банкомату або сайту банківської установи.
Прилад отримав назву Live Checking Card і замість звичайного шматочка пластика ця картка є інноваційним сенсорним дисплеєм, що займає собою всю передню поверхню. За допомогою технологій RFID Live Checking Card дозволяє відстежувати історію платежів і стан банківського рахунку - дані виводяться прямо на дисплей відразу ж після здійснення чергової транзакції.
Крім того, при найменшому перевищенні ліміту краї картки починають світитися блакитним світлом, сигналізуючи про перевищення рахунку. Джерелом живлення для нової карти виступає сонячна енергія, тому жодних батарей конструкція незвичайного пристрою не передбачає, а сама карта прослужить набагато довше за звичайну пластикову картку, зазначають "Личные деньги".
Так що тепер завдяки новій банківській картці споживачі будуть обережнішими в своїх витратах, адже коли стан рахунку перед очима, гроші витрачаються набагато економніше.
Правда, трохи насторожують сонячні батареї пластикової карти, оскільки в північних країнах сонце на небі може не з'являтися декілька місяців, а значить і "розумна" картка буде постійно розряджена. Втім, напевно її можна буде заряджати і від настільних лампочок, тут головне фантазія власника.
До речі, раніше була винайдена "Електронна скарбничка банкомат", яка виглядає як справжній банкомат, але призначена лише для домашнього використання.
Невеликий по своїх розмірах пристрій вішають на стіну і власник електронної скарбнички, перш ніж отримати гроші, повинен ввести свій персональний код і вставити пластикову картку.
Більше того, внесена сума паперових і металевих грошей автоматично фіксується банкоматом-скарбничкою і результат зберігається в пам'яті машини. Таким чином, Ви завжди знатимете, скільки грошей зараз зберігається у Вашій Електронній скарбничці банкоматі. Користувач навіть зможе встановити цільову суму, яку необхідно накопичити, і банкомат-скарбничка автоматично стежитиме за досягненням мети.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас