РФ створить ще один автоальянс із зарубіжним партнером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ створить ще один автоальянс із зарубіжним партнером

Казна та Політика
259
Росія може створити ще один альянс з іноземними виробниками в автопромі, заявив в інтерв'ю телеканалу "Вести-24" міністр промисловості та торгівлі РФ Віктор Христенко.
"Якщо говорити про легкові машини, то у нас намітилась пара серйозних стратегічних альянсів. Ми зараз працюємо над другим таким альянсом в цій самій сфері, і думаю, що найближчим часом він теж побачить своє світло", - зазначив Христенко, відмовившись назвати компанії, що беруть участь в переговорах, і терміни операції.
Раніше АвтоВАЗ увійшов до альянсу з французькою Renault, котра купила блокпакет найбільшого російського виробника легкових машин, нагадує Reuters.
За словами Христенка, увійти до альянсу з іноземцями готове підприємство, що має повноцінне виробництво легкових і легких комерційних автомобілів на російській території, вимірюване "сотнями тисяч машин, а не десятками тисяч".
Під цей опис підпадає група ГАЗ - найбільший в країні виробник легкого комерційного транспорту, що має вільні потужності для випуску легкових машин.
Христенко додав, що концепція розвитку автопрому, що розробляється зараз, до 2020 року передбачає саме два альянси з глобальними гравцями в секторі легкого автомобілебудування.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас