Moody's змінило прогноз із рейтингів Evraz з "негативного" на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's змінило прогноз із рейтингів Evraz з "негативного" на "стабільний"

207
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило прогноз із корпоративного рейтингу Evraz Group "B1" з "негативного" на "стабільний", повідомляється в прес-релізі агентства.
Крім того, підвищено до "стабільного" із "негативного" прогноз з рейтингу "B2" пріоритетних боргових зобов'язань компанії з погашенням в 2013, 2015 і 2018 роках на загальну суму $2,242 млрд.
Рейтингові дії були здійснені після того, як компанія істотно поліпшила структуру своїх боргових зобов'язань, як перед банками, так і перед утримувачами облігацій. Недавнє розміщення облігацій на загальну суму 20 млрд рублів і відстрочення виплати кредиту Зовнішекономбанку на суму понад $1 млрд на 12 місяців забезпечать задовільний рівень ліквідності протягом, щонайменше, найближчого року, вважають аналітики рейтингового агентства.
Як говориться в повідомленні Moody's, за дев'ять місяців 2009 року Evraz вдалось досягти істотного успіху в зменшенні обсягу своїх боргових зобов'язань. Борг компанії за цей період зменшився на $2,6 млрд - до $7,7 млрд. Станом на кінець 2008 року обсяг боргових зобов'язань Evraz складав $10,3 млрд.
Позитивним чинником, на думку експертів рейтингового агентства, є здатність Evraz генерувати вільний грошовий потік, який дозволить компанії і надалі скорочувати обсяг боргових зобов'язань, що зберігається.
Негативно на можливість підвищення рейтингів, як і раніше, впливатимуть слабкість і повільні темпи відновлення фінансових показників компанії. Відновлення кредитних показників, ймовірно, буде повільним, не дивлячись на позитивні кроки, що робляться менеджментом для того, щоб відкоригувати витратну базу, зазначають експерти агентства.
Evraz Group - велика вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія, включає підприємства в Росії, Україні, США, Італії, Чехії і ПАР. Близько 77% акцій Evraz Group володіє компанія Lanebrook. Її бенефіціарами є інвесткомпанія Millhouse Романа Абрамовича і його партнерів (50%), а також Олександр Абрамов і Олександр Фролов (разом - 50%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас