Стігліц: Є значний шанс повернення до негативної динаміки економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стігліц: Є значний шанс повернення до негативної динаміки економіки США

891
Сполучені Штати Америки мають готувати другу програму стимулювання, бо великою є вірогідність того, що темпи зростання американської економіки сповільняться в другому півріччі 2010 року, вважає відомий економіст, лауреат Нобелівської премії Джозеф Стігліц.
Швидкість економічного зростання в США навряд чи буде достатньою для створення необхідного числа робочих місць на тлі збільшення чисельності економічно активного населення і підвищення продуктивності праці, яка знижує потребу в робітниках, наводить слова експерта агентство Bloomberg.
"Ймовірність такого сповільнення дуже, дуже висока, і є істотний шанс повернення до негативної динаміки, - відзначив Дж.Стігліц.
Разом з тим адміністрація президента США Барака Обами впевнена в тому, що розмови про додаткові заходи стимулювання економіки передчасні.
Дж.Стігліц - професор економіки Колумбійського університету, раніше він працював головним економістом Світового банку і очолював раду економічних консультантів Білого дому при президенті Білу Клінтону. Лауреат Нобелівської премії з економіки 2001 року "за аналіз ринків з несиметричною інформацією".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас