Віце-президент Банку Китаю: Долар США продовжує втрачати позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-президент Банку Китаю: Долар США продовжує втрачати позиції

Валюта
5903
Віце-президент Банку Китаю Жу Мінь виступив напередодні з прогнозом, згідно з яким найближчим часом на світових фінансових ринках продовжиться ослаблення позицій американського долара через зменшення світового попиту на державні облігації Мінфіну США.
Як зазначає ИТАР-ТАСС, провідні світові ділові ЗМІ широко цитують виступ одного з керівників Банку Китаю.
"Коли США змушені фінансувати свій дефіцит шляхом комбінації із двох ходів: збільшенням обсягів випуску державних облігацій і прискоренням доларового друкарського верстата, неминучим результатом стане поступальне ослаблення американської валюти", - зазначив він.
В цих умовах Вашингтону не слід чекати, що інші країни збільшать закупівлі облігацій Мінфіну США з тим, аби фінансувати американські дефіцити, підкреслив Жу Мінь. Він також зазначив, що нинішні спроби адміністрації президента Барака Обами скоротити поточний торговельний дефіцит США ведуть до того, що інші країни отримують від свого експорту меншу кількість доларів і, як наслідок, скорочують розміри покупок американських держоблігацій.
Згідно зі статистикою, Китай на сьогодні є найбільшим в світі іноземним утримувачем облігацій Мінфіну США, зберігаючи їх на суму 798,9 млрд дол.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас