Експерт: У будь-якому випадку прямої відповіді від МВФ про те, що він не дасть грошей, так і не надійшло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У будь-якому випадку прямої відповіді від МВФ про те, що він не дасть грошей, так і не надійшло

Казна та Політика
230
Міжнародний валютний фонд (МВФ) є глобальною міжнародною організацією, де особисті взаємовідносини не повинні особливо впливати на взаємовідносини між організацією та країнами. Так начальник відділу аналітичних досліджень ING Bank Олександр Печерицин прокоментував агентству РБК-Україна інформацію про те, що місію МВФ в Україні замість Джейли Пазарбазіолу очолить Атанасіос Арванітіс.
"У будь-якому випадку це повинен бути об'єктивний аналіз, тому, я думаю, що стільки ж роботи, скільки виконали наш уряд і Нацбанк з попереднім главою, стільки ж доведеться робити і з новим главою, і, напевно, навіть більше, тому що його треба буде ще ввести в курс справи і пояснити українську специфіку", - відзначив він.
При цьому експерт нагадав, що МВФ заявив, що це його кадрове рішення ніяк не пов'язане з ситуацією в Україні.
Коментуючи подальші перспективи отримання Україною чергового транша кредиту МВФ, Печерицин відзначив, що шанси отримати його до президентських виборів залишаються. "У будь-якому випадку прямої відповіді від МВФ про те, що він не дасть грошей, так і не надійшло, тому шанси залишаються, тим більше Україна підстрахувалася і попросила ще інший кредит, який може бути розглянутий в більш стислі терміни і з меншим набором вимог", - сказав він.
За його словами, у разі затримки з наданням чергового транша в Україні складеться важка ситуація з виконанням бюджету. "Транш МВФ потрібний для покриття дефіциту бюджету. Тобто в цьому випадку державі треба буде або скорочувати витрати, або проводити додаткову грошову емісію, або ще десь брати гроші", - підкреслив він. В той же час, за словами експерта, на стабільності гривні затримка транша ніяк не відіб'ється. "Ринок вже прореагував на можливу затримку транша, і прореагував спокійно. До того ж, об'єм валютніх резервів у нас достатньо високий, і ми спокійно можемо прожити без кредиту протягом найближчих 4-х місяців, поки програма не буде відновлена", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас