ЄС підтримає Україну при будь-якому президенті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС підтримає Україну при будь-якому президенті

Казна та Політика
447
Президент Європейського парламенту Єжи Бузек упевнений, що результати майбутніх президентських виборів в Україні не зможуть вплинути на подальший розвиток відносин Києва і Брюсселю.
Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" напередодні візиту до України.
"Я вірю, що Україні потрібна підтримка і допомога Європейського Союзу, особливо під час кризи. Тому я не думаю, що хтось зможе дозволити собі під час цього важкого економічного періоду уповільнити нашу співпрацю. Я вірю, що, не дивлячись на кампанію, що відбувається, на користь народу України аби їх політичні лідери намагалися долати політичні розбіжності, гарантуючи довгострокову політичну стабільність, і працювали разом на досягнення спільної мети європейської інтеграції", - заявив Єжи Бузек.
Нагадаємо, президента Європарламенту знаходитиметься з візитом в Україні 21-22 грудня на запрошення голови Верховної Ради Володимира Литвина.
За словами Бузека, з цим візитом він хоче "принести месседж про солідарність ЄС з Україною під час економічної кризи і підкреслити важливість збереження політичного балансу і стабільності в Україні, не дивлячись на виборчу кампанію".
Президент Європарламенту висловив сподівання, що майбутні вибори глави держави в Україні будуть вільними, справедливими і прозорими.
Європейський політик також чекає, що під час нинішнього візиту відбудеться широка дискусія відносно подальшого поглиблення міжпарламентських відносин між Верховною Радою і Європейським парламентом. "Особливий інтерес під час моїх зустрічей представлятиме для мене наша майбутня співпраця в рамках нової Парламентської асамблеї Євронест (Euronest - міжпарламентська асамблея, створена в рамках Східного партнерства), якому я надаю важливе значення", - сказав він.
Президент Європарламенту зазначив, що відносно роботи Євронеста має "особисті чекання" від Верховної Ради, яка "повинна відігравати лідируючу роль з врахуванням розміру країни (України) і її геополітичної і стратегічної важливості".
Говорячи про розвиток України за останні п'ять років, Єжи Бузек зазначив, що "за цей час ми стали свідками великого градуса політичної нестабільності і боротьби за владу".
"Як би там не було, не дивлячись на ці виклики, демократичні інституції збереглися, і прозорий образ проведення за цей період виборів довели, без будь-яких сумнівів, що Україна - демократична країна. Це - велике досягнення, яке, як я вірю, безповоротне", - заявив він.
Крім того, відзначивши необхідність проведення в Україні низки політичних, судових і соціально-економічних реформ для досягнення сумісності між Україною і ЄС, Бузек висловив думку, що "ключі для успіху в майбутньому знаходяться в руках політичної еліти в Києві і залежать від цілеспрямованості і бажання".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас