ЄЦБ закликає до порядку порушників фінансової дисципліни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ закликає до порядку порушників фінансової дисципліни

Казна та Політика
183
Європейський центральний банк (ЄЦБ) звернувся до Греції та Іспанії із закликом навести лад у фінансовому секторі. Уряди в Афінах і Мадриді повинні якнайскоріше вжити заходів для оздоровлення держбюджету і усунення торговельного дефіциту, заявив австрійському тижневику Profil член Ради Європейського центрального банку Евальд Новотні.
Він визнав, що небезпеки втрати довіри з боку кредиторів у цих країн доки немає. Проте той, хто входить до "клубу євро", повинен діяти в суворій відповідності зі встановленими правилами.
Телеканал n-tv нагадує, що дефіцит державного бюджету Греції в нинішньому році може скласти 13 відсотків від валового внутрішнього продукту (ВВП), а Іспанії - до десяти відсотків. Відповідно до Пакту стабільності та економічного зростання Європейського Союзу, дефіцит держбюджету не повинен перевищувати трьох відсотків від ВВП.
Однак внесені пізніше до документу поправки надали урядам країн ЄС можливість за особливих обставин виходити за жорсткі ліміти дефіциту держбюджету і держборгу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас