Прибуток фермерських господарств ЄС зменшився на 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток фермерських господарств ЄС зменшився на 12%

Казна та Політика
134
Прибуток фермерських господарств Євросоюзу з розрахунку на одного працівника зменшився на 12% в 2009 році через падіння закупівельних цін, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на дані статистичного управління ЄС
Найбільш значне скорочення доходів очікується в Угорщині - на 36%, за нею послідують Італія і Люксембург, де зниження досягне 25%. У Франції реальний дохід фермерських господарств зменшиться на 20%, в Німеччині - на 21%.
Виробники продуктів харчування цього року знизили закупівельні ціни на всі види фермерської продукції - від молока до зернових - на тлі рецесії і фінансової кризи в країнах Європи.
Ціни на борошномельну пшеницю в Парижі складали в середньому 135,90 євро за тонну в порівнянні з 198,66 євро за тонну в 2008 році.
“Економічна криза мала серйозні наслідки для наших фермерів, оскільки попит знизився, а їх витрати залишилися порівняно високими”, - заявила комісар ЄС з питань сільського господарства Маріанн Фішер Бель.
Разом з тим фермерські господарства п'яти з 27 держав Євросоюзу продемонструють зростання прибутку, лідером серед цих країн стане Великобританія, де доходи фермерів з розрахунку на працівника збільшаться на 14%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас