За напис із воріт Освенциму оголошена велика винагорода — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За напис із воріт Освенциму оголошена велика винагорода

340
Тому, хто знайде грабіжників і сам напис з воріт колишнього концтабору польська поліція готова виплатити винагороду - 28 600 євро. Пошуки йдуть в міжнародному масштабі.
Після викрадання відомого напису "Праця звільняє" з воріт в музеї концтабору Освенцим в п'ятницю, 18 грудня, польська поліція продовжує посилені пошуки злодіїв. Як повідомило агентство AFP в суботу 19 грудня представник поліції, 40 поліцейських і криміналістів зібралися на місці злочину, аби ще раз обговорити всі деталі. Слідчі вже звернулись по допомогу міжнародних колег, відповідні запити направлені до Європолу та Інтерполу. Посилено контроль на кордонах Польщі.
За даними представника поліції, органи правопорядку вже мають в своєму розпорядженні багаточисельні свідчення жителів району табору, що безпосередньо межує з територією. Вони назвали суму винагороди за упіймання зловмисників і повернення сумнозвісного напису - 28 600 євро.
За даними агентства Reuters, президент Польщі шокований цією крадіжкою. Він зажадав швидкого розслідування причин інциденту і закликав місцеве населення допомогти в розшуку кованого напису.
Директор музею Петро Цивінськи повідомив про те, що на повноцінну систему відеоспостереження музею не вистачає коштів. З бюджету країни на утримання музею щороку виділяється 6,8 мільйона євро, але основна частина цих грошей витрачається на утримання самого музею. Уряд Німеччини має намір протягом наступних п'яти років виділити на потреби музею додаткові 60 мільйонів євро.
"Arbeit macht frei" - заголовок роману німецького письменника Лоренца Діфенбаха, що вийшов у Відні в 1872 році, нагадує агентство dpa. Пізніше фраза стала популярною в націоналістичних колах. У роки гітлерівського режиму як гасло вона була розміщена на вході багатьох нацистських концтаборів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас