Бюджет Пентагону затверджений у розмірі 636 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Пентагону затверджений у розмірі 636 млрд дол.

Казна та Політика
181
Сенат США відправив президентові проект бюджету Пентагону на наступний фінансовий рік у розмірі 636 млрд доларів. Про це повідомляє ВВС.
Майже п'ята частина цієї суми схвалена на війни в Іраку і Афганістані. Законопроект набуде чинності після підпису президента.
Раніше повідомлялося, що Конгрес США погодив бюджет Пентагону на 2009-2010 фінансовий рік у розмірі 680 млрд дол., що майже на 30 млрд дол. більше бюджету минулого року. Згідно з законопроектом, збільшувалися військові витрати Пентагону на 3,4%.
Військовий бюджет США був переверстаний навесні за ініціативою президента США і керівництва Пентагону. Рішення про перерозподіл є частиною програми Барака Обами, яка фактично міняє військову доктрину країни. Тепер замість того, щоб фінансувати підготовку до великомасштабної війни проти традиційних ворогів, Сполучені Штати готуватимуть армію до дій в локальних і контртерористичних операціях.
Нагадаємо, в жовтні ц.р. палата представників конгресу США підтримала виділення 680 млрд дол. на військові потреби в 2009-2010 фінансовому році, який почався 1 жовтня. Відповідний законопроект був прийнятий 281 голосом "за". "Проти" висловилися 146 людей. Як повідомили тоді парламентарії, даний законопроект має на увазі тільки загальний характер бюджету Пентагону. Вони уточнили, що на фінансування операцій в Іраку і Афганістані буде виділено 130 млрд дол., на реалізацію програм в області створення системи протиракетної оборони США - 9,3 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас