Кужель: Бізнес господарів ринків прибутковіший, ніж проституція та наркоманія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кужель: Бізнес господарів ринків прибутковіший, ніж проституція та наркоманія

Казна та Політика
1537
Влсаники ринків, отримуючи колосальні прибутки від оренди торговельних мереж, відраховують мінімальні кошти до бюджету, використовуючи спрощену систему оподаткування. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявила глава Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Олександра Кужель.
За її словами, власники ринків використовують стандартну схему мінімізації податків. Так, власник торговельної установи здає в управління свій ринок певній фірмі, при цьому обидві сторони операції - платники єдиного податку в 200 грн. Фірма ділить ринок між фізособами і за безцінь передає їм певні ділянки. І вже ці фізособи здають місця на ринку окремо кожному підприємцеві за 3 тис. дол. В результаті всі ці люди платять 200 грн., тоді як місячний обіг від такої діяльності перевищує 10 млн. грн., пояснила Кужель.
"В дійсності бізнес власників ринків більш прибутковий, ніж проституція і наркоманія. Вони пробуджуються вранці першого числа кожного місяця і у них на рахунку вся сума.Тобто, всі ті, хто стоїть на ринку, на місяць вперед сплатили. Цілий місяць доводиться лише тим і займатися, що витрачати ці гроші", - відзначила вона.
При цьому Кужель підкреслила, що можливість отримувати надприбутки власникам ринків надала місцева влада, позбавивши себе можливості самостійно заробляти гроші.
Глава Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва переконана, що в такій ситуації необхідно передбачити: обмеження рентабельності, інвентаризацію місць і укладення договорів з вказівкою вартості оренди.
Кужель нагадала, що згідно із новим законопроектом "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва", який підготував профільний комітет, з "упрощенців" виключені власники ринків і торговельних центрів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас