З 300 вищих чиновників 10-15 мають підроблені дипломи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 300 вищих чиновників 10-15 мають підроблені дипломи

Казна та Політика
442
З приблизно 300 чиновників високого рангу, яких перевіряються щорічно управлінням держслужби, 10-15 надають недостовірні документи про вищу освіту, заявив начальник головного управління Державної служби України Тимофій Мотренко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
"Якщо за рік ми перевіряємо близько 300 чоловік, то з них 10-15 мають недостовірні дипломи. І це на рівні, де призначення здійснюють президент і Кабмін. А якщо спробувати екстраполювати ці цифри на більш ніж сорок тисяч чоловік, які щорічно йдуть на держслужбу на всіх рівнях? Напевно, там теж будуть проблеми. І цифри будуть інших порядків", - заявив Тимофій Мотренко.
При цьому він підкреслив, що всебічна перевірка громадян, які претендують на державні посади, є визнаною загальносвітовою практикою.
"Цивілізований світ давно не може уявити собі вступ людини на будь-яку державну посаду без попередньої перевірки відомостей про неї. Суспільство має право знати все про цю людину. Йому небайдуже, яке в майбутнього прем’єра здоров’я, наскільки правдиві дані про освіту помічників президента, був колись засуджений голова адміністрації чи ні, які в нього прибутки", - констатував Мотренко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас