Welt: Все більше російських банків змушені закриватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Welt: Все більше російських банків змушені закриватися

Казна та Політика
403
Від часу приходу в Росію світової фінансової кризи ринок покинули 62 банки, 43 банки закрилися цього року. На плаву сьогодні тримаються ще 1015 фінансових інститутів, при тому, що консолідація галузі перебуває на самому початковому етапі, пише InoPressa.ru з посиланням на німецьку Die Welt.
Від браку капіталу і від проблемних кредитів страждають насамперед невеликі банки. До того ж, продовжує газета, фінансові відомства підвищили і мінімальні вимоги за розміром власного капіталу - через 5 років він муситиме складати 1 млрд рублів.
Російський банківський ландшафт пережив впродовж двох останніх десятиліть період неприборканого зростання, і зараз відрізняється розрізненістю і крайньою непрозорістю, - пише видання. "Навіть у банківських колах деколи не чули нічого про банки, у яких відбираються ліцензії", - коментує ситуацію Олександр Жданов з New Russia Growth.
Якщо зараз банки спотикаються об вимоги щодо власного капіталу, то до кризи вони позбавлялися ліцензій у зв'язку з відмиванням грошей. За словами міністра фінансів Олексія Кудріна, за умови майбутньої фінансової стабільності в країні зможуть вижити лише близько 500 фінансових інститутів.
За оцінками Центробанку, на 1 листопада поточного року число проблемних кредитів складало 5,1% по відношенню до загального числа кредитів. Згідно з прогнозами, зростання проблемних кредитів сповільнюватиметься.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас