Глава Молдавії випадково дізнався про існування агентства Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Молдавії випадково дізнався про існування агентства Fitch

Казна та Політика
339
Спікер молдавського парламенту і тимчасовий президент країни Міхай Гімпу зізнався, що не знає про існування міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings. Про це повідомляє агентство OMEGA.
Таку заяву Гімпу зробив у відповідь на прохання журналістів прокоментувати звістку про те, що Fitch Ratings припинило моніторинг кредитного рейтингу Молдавії. Глава республіки відповів, що про таке агентство вперше чує. "Fitch? Агентство Fitch? Вперше чую, чесно", - сказав він.
Коли журналісти пояснили, про що йде мова, Гімпу порадив звертатися з запитаннями до самого агентства.
Fitch Ratings входить до трійки найбільших рейтингових агентств світу (разом з Moody's і Standard & Poor's). Агентства оцінюють платоспроможність як компаній, так і цілих держав. Рейтинг, що присвоюється агентством, використовується для оцінки перспективності інвестицій (наприклад, в економіку тієї чи іншої країни).
Раніше Fitch Ratings повідомило, що відкликає всі рейтинги Молдавії і "більше не рейтингує цього суверенного емітента". Причина такого рішення вказана не була. Колишній кандидат в президенти Молдавії Маріан Лупу припустив, що рейтинги відкликані через політичну кризу в країні.
Варто відзначити, що в жовтні Moody's також відкликало суверенний кредитний рейтинг Молдавії, повідомивши, що не володіє достатньою інформацією для його розрахунку.
В Молдавії, нагадаємо, в результаті серії виборів, що пройшли в 2009 році, сталася зміна влади: комуністів на чолі країни змінила коаліція з чотирьох партій. Проте довести свою перемогу до кінця їй не вдалося: комуністи блокували обрання нового президента, тож Молдавія на невизначений термін залишилася без глави держави. Обов'язки президента поки виконує Гімпу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас