Ющенко: Європейська політика є єдиним пріоритетом для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Європейська політика є єдиним пріоритетом для України

Казна та Політика
204
Європейська політика є єдиним пріоритетом для України, заявив Президент України Віктор Ющенко, виступаючи у Вінницькому державному аграрному університеті. Як повідомляє офіційний сайт Ющенка, при цьому він відзначив, що освітня сфера стала першим сектором, де Україна повністю інтегрована в Європу.
Президент відзначив, що в результаті приєднання до Болонського процесу український диплом, наукові ступені будуть визнані в країнах ЄС. "Це показова інтеграція. Ми даємо вченому право конкуренції, яка ще 3-4 роки тому була неможлива", - сказав Ющенко.
Також він відзначив пріоритетність європейського ринку для України. "Кожна країна хоче укріпитися на європейському ринку, там - найбільш платоспроможний покупець", - сказав Ющенко. "Як, відірвавшись від Європи, продати українське зерно? Там - український інтерес", - відзначив він.
В той же час Ющенко підкреслив, що європейський курс не означає відмову від інших ринків. "У нас унікальна геополітика: на сході - великий партнер, на заході - великі можливості", - відзначив Президент. При цьому він додав, що Росія - не простий партнер, але пріоритет України - укріпитися як незалежна держава. "Незалежна політика завжди виграє, але її непросто запроваджувати", - сказав Президент.
В цьому контексті Ющенко підкреслив, що незалежність можна знайти лише в загальноєвропейському просторі безпеки. Він відзначив, що в цьому полягають національні інтереси України. "Мене мало цікавить - підтримують мене в цьому чи ні", - заявив Президент.
За словами Ющенка, прихід нового учасника на європейський ринок - це гармонія інтересів. "Європейське співтовариство мусить бачити вигоду у відкритті їх ринку, - відзначив він. - Тому європейська політика вимагає реформ, щоб ми відповідали всьому, що називається європейськими цінностями. "Це єдина політика, яка робить Україну досконалішою", - відзначив Президент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас