Аналітик: Україна в січні-березні заплатить за газ більше, ніж планувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Україна в січні-березні заплатить за газ більше, ніж планувалось

Енергетика
506
В I кварталі 2010 року Україна платитиме "Газпрому" до 310 доларів за тисячу кубометрів газу. Про це говориться в повідомленні, підготовленому аналітиками компанії Foyil Securities.
"Оголошена ціна істотно відрізняється від середньої ціни газу в 2009 році (228 доларів за тисячу кубометрів), а також раніше озвученої середньої ціни на 2010 рік (280 доларів за тисячу кубометрів). За даними джерел в "Газпромі", ціна 280 доларів за тисячу кубометрів розраховувалася виходячи з середньої ціни на нафту наступного року - 58 доларів за барель., - зазначає Ісмаіл Сафаралієв, аналітик Foyil Securities. - Відзначимо, що впродовж останніх декількох місяців нафта марки Brent котирувалася в межах 70-78 доларів за барель".
На думку Сафаралієва, ціна природного газу для України розраховується за спеціальною формулою, що враховує ціни на нафту і деякі нафтопродукти. Крім усього іншого, знижка у розмірі 20% вже не діятиме наступного року.
"Враховуючи вищесказане, ціна для України дорівнює ціні, яку платять європейські споживачі за вирахуванням транспортних витрат. Ми як і раніше не чекаємо якогось істотного підвищення ціни природного газу для кінцевих споживачів, оскільки металургійні і хімічні компанії продовжують отримувати державні субсидії, що призводить до збитків компанії "Нафтогаз України", - зазначає експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас