Закон про маркування продуктів з ГМО не передбачає механізмів його виконання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про маркування продуктів з ГМО не передбачає механізмів його виконання

Аграрний ринок
781
Кандидат на посаду президента України Сергій Тігіпко вважає, що прийнятий парламентом закон про маркування продуктів, які містять ГМО (генетично модифіковані організми), не передбачає механізму виконання таких вимог.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Тігіпка.
“Люди мають право знати детальний склад продуктів харчування, які вони купують. Але добрі наміри, нехай навіть виражені у формі закону, такого права не забезпечують", - сказав Тігіпко, коментуючи прийнятий Верховною Радою України Закон "Про внесення змін до законів України відносно надання інформації про вміст в продукції генетично модифікованих компонентів".
Він підкреслив, що прийнятим документом передбачена лише адміністративна відповідальність посадових осіб несумлінного виробника. “Цього в даному випадку зовсім недостатньо. А для самої компанії-порушника взагалі жодної відповідальності не передбачено, що робить закон неробочим”, - підкреслив він.
"Крім того, досі не вирішене базове завдання - в країні відсутня національна мережа лабораторій, здатних достовірно визначати склад ГМО в продуктах харчування. А значить, неможливо перевірити правдивість маркування, - вважає Тігіпко. - Перш ніж ухвалювати закон, потрібно було створити мережу спеціальних лабораторій і ввести реальну відповідальність за невиконання вимог про маркування".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас