Рахункова палата України: Дотації за здане молоко та м'ясо в живій вазі через переробні підприємства не контролюються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата України: Дотації за здане молоко та м'ясо в живій вазі через переробні підприємства не контролюються

Аграрний ринок
372
Всупереч Бюджетному кодексу, дотації за спеціальними режимами їх оподаткування за здане молоко та м'ясо в живій вазі через переробні підприємства не включено до складу доходної і видаткової частини держбюджету, тому вони залишаються поза увагою контролюючих органів, повідомляє прес-служба Рахункової палати України.
Переробні підприємства використовують своє посередництво з виплати дотацій сільгоспвиробникам, щоб ухилятися від сплати до держбюджету податку на додану вартість. Посередники на власний розсуд визначають суми до виплати сільгоспвиробникам за здане молоко і м'ясо, безпідставно надають перевагу окремим постачальникам сировини, а іншим - затримують нарахування і виплати дотації.
Встановлено, що неефективно, нераціонально витрачено коштів на загальну суму 162,5 млн грн, в т.ч. по Вінницькій обл. - 92,5 млн грн, Житомирській - 61,8 млн грн, Хмельницькій - 8,2 млн грн. Сільгоспвиробникам Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей, протягом 2007-2009 рр. з бюджету спрямовані 500 млн грн прямої дотації з держбюджету і 1 млрд грн - за спеціальними режимами їх оподаткування за здане молоко та м'ясо в живій вазі через переробні підприємства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас