Грінспен: Ралі S&P 500 показує необхідність зменшення стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Ралі S&P 500 показує необхідність зменшення стимулювання економіки

Фондовий ринок
409
Найбільше ралі на фондовому ринку за останніх 70 років говорить про необхідність скорочення додаткових заходів зі стимулювання економіки. Таку думку висловив колишній глава Федеральної резервної системи США Алан Грінспен.
З березня поточного року індекс Standard & Poor’s 500 додав 64%, що минулого місяця стало поштовхом до збільшення роздрібних продажів в США на 1,3%. "Витрачена лише третя частина коштів, наданих на стимулювання, але їх чимало, аби порівняти з нинішнім потужним глобальним зростанням фондових ринків, яке спостерігається з початку березня. Приріст капіталу більше сприяв стимулюванню, ніж частково витрачені кошти з програми підтримки на $787 млрд.", - заявив Грінспен в телефонному інтерв'ю агентству Bloomberg.
Раніше обіцяне Білим домом збільшення витрат до більш ніж $11,6 трлн. може не знадобиться, оскільки високий курс акцій сприятиме зростанню прибутку і легшим способам запозичень, вважає Грінспен. Так, в поточному кварталі очікується середнє зростання доходів компаній S&P 500 на 65%, згідно з даними Bloomberg.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас