Credit Suisse виплатить США штраф у розмірі 536 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse виплатить США штраф у розмірі 536 млн дол.

Казна та Політика
410
Швейцарська банківська група Credit Suisse погодилася виплатити американській владі штраф у розмірі 536 млн дол. за порушення санкцій США проти Ірану. З такою заявою виступив напередодні швейцарський банк, передає ВВС.
Керівництво Credit Suisse визнало факт приховування інформації про іранських клієнтів банку, що допомагало їм уникати можливих санкцій з боку американської влади.
Крім того, під час слідства було встановлено, що в період з 2002 р. по 2005 р. число операцій швейцарського банку з іранськими партнерами виросло в 4 рази - з 50 тис. до 200 тис. операцій.
Також повідомляється, що значне збільшення числа іранських клієнтів відбулося після того, як британська банківська група Lloyds припинила проведення подібних операцій з іранською стороною в 2003 р. Крім того, американська сторона звинувачувала Credit Suisse в наданні фінансових послуг представникам Лівії, Судану і М'янми. На дані держави також накладені санкції з боку США.
Таким чином, швейцарський банк став другим, що погодився виплатити штраф за порушення американських санкцій відносно іноземних держав. У січні поточного року британський Lloyds виплатив 350 млн дол. Слідчі звинувачували Lloyds в приховуванні інформації про фінансову діяльність клієнтів банку з Ірану, Лівії і Судану.
Відзначимо, що останнім часом США значно досягли успіху в руйнуванні стереотипу про те, що швейцарські банки не розголошують банківську таємницю. В зв'язку з цим варто нагадати про те, що уряд Швейцарії продає свою частку банку UBS. Причиною цього стала безпрецедентна в світовій практиці угода, за якою UBS погодився розкрити США дані про 4,5 тис. американських клієнтів банку, яких підозрюють в приховуванні своїх активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас