Уряд Німеччини схвалив проект держбюджету-2010 з дефіцитом 86 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини схвалив проект держбюджету-2010 з дефіцитом 86 млрд євро

Казна та Політика
261
Уряд Німеччини схвалив запропонований міністром фінансів Вольфгангом Шойбле проект бюджету на 2010 р. Документ припускає рекордний дефіцит бюджету в розмірі майже 86 млрд євро. Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на AFP.
Згідно з документом, доходи cкарбниці ймовірно складуть 239,6 млрд євро, видатки - 325,4 млрд євро. Проектом передбачається дефіцит бюджету у розмірі 85,8 млрд євро. Відносно нинішнього року ця цифра зросла більш ніж удвічі. Це рекордний в історії післявоєнної Німеччини дефіцит, передає DPA.
Шойбле назвав майбутнє збільшення держборгу гірким досвідом, проте такий крок, за словами міністра, є необхідним з економічної і соціально-політичної точок зору. За його словами, причиною різкого зростання дефіциту держбюджету є фінансова криза і кон'юнктурні програми уряду.
"Найважча економічна криза в післявоєнній історії ще не подолана", - заявив Шойбле в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk. Міністр сподівається, що в 2011 р. ситуація покращиться і дефіцит бюджету можна буде різко скоротити.
Проект бюджету, схвалений урядом Німеччини, в кінці березня 2010 р. буде винесений на голосування до парламенту.
В той же час, на думку Єврокомісії (ЄК), Німеччина вийшла з рецесії. Згідно з вересневою доповіддю ЄК, до кінця поточного року найбільша економіка в Європі продовжуватиме рости, хоча і повільними темпами. Після зростання на 0,3 відсотка в другому кварталі, в третьому кварталі економіка ФРН зросте на 0,7 відсотка, а в четвертому - ще на 0,1 відсотка, вважають експерти ЄК.
Що стосується проекту держбюджету-2010 в Україні, то, на думку прем'єр-міністра України, він, швидше за все, буде затверджений після президентських виборів. Нагадаємо, 20 листопада ц.р. Верховна Рада (ВР) України прийняла ухвалу №5000/П2 "Про направлення на доопрацювання проекту закону України про державний бюджет України на 2010 р.". Проект цієї ухвали був зареєстрований в ВР 5 листопада ц.р. депутатами Олександром Пеклушенком (Партія регіонів), Аллою Александровською (Комуністична партія України) і Павлом Жебрівським (блок "Наша Україна - Народна самооборона"). Законопроект №5000 "Про державний бюджет України на 2010 р." був зареєстрований в ВР 15 вересня ц.р. Згідно з документом, видатки бюджету затверджені в сумі 324 млрд грн, доходи - на рівні 285 млрд грн, дефіцит - 46,7 млрд грн (3,97% ВВП), прогнозований рівень інфляції на 2009 р. - 9,7%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас