В Кабміні визнали: Бюджет - головна претензія МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Кабміні визнали: Бюджет - головна претензія МВФ

Казна та Політика
721
Головною умовою виділення чергового траншу кредиту МВФ є розробка реальнішого проекту бюджету на наступний рік. Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Савченко в ефірі "5 каналу".
"Головна умова - зробити бюджет реальнішим, а значить жорсткішим", - сказав він.
"Зарплата, принаймні працівників бюджетної сфери, повинна зростати наступного року лише на рівні інфляції, тобто реально це десь на 10-11%, а не більше, як це було передбачено", - зазначив чиновник.
"Бюджетний дефіцит повинен складати 3%, а з "Нафтогазом" - 4%, а не 6-7%, як це було заплановано", - заявив Савченко.
Він підкреслив, що "вимоги нових соціальних законів ведуть не до зменшення бюджетного дефіциту, а до його істотного збільшення".
"Потрібно зменшувати бюджетний дефіцит. Треба поглянути на прогноз ВВП, який буде наступного року меншим, ніж чекають депутати, і змінювати наші витрати", - заявив заступник міністра.
"Ми чекаємо, що навесні матимемо більше надходжень до бюджету, і тоді зможемо переглянути цей бюджет і збільшити зарплату, соціальні виплати, але на базі реальних надходжень", - підкреслив Савченко.
Як відомо, раніше прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що уряд продовжує переговорний процес з МВФ про виділення четвертого траншу кредиту.
Зазначимо, вчора Верховна Рада не змогла розглянути доопрацьований проект державного бюджету на 2010 рік через невнесення його до парламенту Кабінетом міністрів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас