Мінфін США: Борг американських банків перед державою зменшується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США: Борг американських банків перед державою зменшується

Казна та Політика
281
Середній залишок заборгованості 22 американських банків, які отримали державну допомогу в жовтні 2009р., склав 36,8 млрд дол. або 0,9%. У вересні 2009р. цей показник склав 45,9 млрд дол. або 1,1%. Такі дані містяться в опублікованій доповіді Міністерства фінансів США.
Напередодні президент Америки Барак Обама закликав найбільші банки країни активніше давати кредити споживачам країни, а також робити інвестиції в бізнес.
Необхідно відзначити, що американські банки прагнуть виплатити кошти, отримані ними від держави для подолання наслідків кризи. Напередодні банк Wells Fargo повідомив, що планує залучити за рахунок додаткової емісії 10,4 млрд дол. Кошти, виручені від випуску цінних паперів, будуть спрямовані на погашення боргу перед федеральним урядом США.
Незадовго до цього про вихід з програми фінансової допомоги банкам (TARP) оголосив Bank of America, який для цього також пішов на розміщення нових акцій на відкритому ринку. Bank of America повернув уряду США 45 млрд дол.
Крім того, інший провідний банк США Citigroup оголосив про майбутнє розміщення нових акцій на суму понад 20 млрд дол. Виручені кошти будуть спрямовані на викуп привілейованих акцій в американського казначейства для виходу з програми TARP.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас