Нафтові котирування демонструють різноспрямовану динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові котирування демонструють різноспрямовану динаміку

Енергетика
312
Ф'ючерси на "чорне золото" на торговельній сесії в середу 16 грудня змінюються різноспрямовано. В центрі уваги інвесторів залишаються вчорашні заяви ОПЕК і оптимізм відносно економіки Сполучених Штатів, одного з найбільших в світі споживачів енергоносіїв.
Організація країн-експортерів нафти підвищила 15 грудня свій прогноз світового попиту на нафту в 2010 році на 800 000 барелів на добу у зв'язку зі зростанням споживання нафти в США і країнах, що розвиваються. Федеральна резервна система (ФРС) США порадувала у свою чергу інвесторів заявою про те, що обсяг промвиробництва в США в листопаді збільшився на 0,8% в порівнянні з попереднім місяцем, тоді як аналітики чекали менш значного зростання. На цьому фоні відродилися надії на швидке відновлення попиту на паливо в умовах активного виходу світової економіки з найбільшої рецесії з часів Другої світової війни.
Позитивного імпульсу додає ринку нафта і ситуація, котра склалась сьогодні на азійських фондових майданчиках, де більшість провідних біржових індикаторів демонструють упевнене зростання на тлі повідомлень про пізніше введення суворих правил відносно діяльності фінансових компаній. Крім того, інвестори налаштовані досить оптимістично відносно майбутньої публікації макроекономічних новин в США, де сьогодні будуть оприлюднені дані про зміну споживчих цін в листопаді. Експерти сподіваються на те, що Мінпраці повідомить про зростання даного показника на 0,4-0,6%.
Між тим, стримуючий ефект на зростання котирувань чинять дані, представлені в доповіді Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), який повідомив напередодні про те, що запаси нафти в США збільшились на 924 тис. барелів минулого тижня, тоді як запаси бензинів збільшилися на 2,07 млн. барелів, а дистилятів, навпаки, зменшились на 3,16 млн. барелів. Сьогодні буде оприлюднена аналогічна доповідь енергетичного відомства.
Поки ф'ючерси на WTI знижуються на 0,06% (-$0,04 за барель) до $70,65 за барель, тоді як ф'ючерси на Brent додають 0,06% (+$0,04 за барель) і тримаються на рівні $72,09 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас