Ульянченко: Президент стурбований тим, що Держбюджет перебуває в управлінні уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ульянченко: Президент стурбований тим, що Держбюджет перебуває в управлінні уряду

Казна та Політика
273
Президент стурбований тим, що сьогодні Державний бюджет країни фактично перебуває в ручному управлінні уряду. Про це повідомили в прес-службі Президента.
"Тривога в тому, що сьогодні й нинішній бюджет, і та ситуація, яка склалася навколо бюджету-2010 - це ручне управління бюджетом. Це небезпечно для країни. Тому що коли бюджет перетворюється на якусь закриту касу одного керівника і лунають з цієї закритої каси обіцянки або покриваються якісь вигідні комусь витрати, це вводить країну в хаос. Це небезпечно для економіки", - відзначила глава Секретаріату.
В.Ульянченко нагадала, що вперше за роки своєї незалежності Україна входить в новий рік без Державного бюджету. "Це катастрофа для країни", - сказала вона, додавши: "Сьогодні власне всі інструменти є у коаліції для того, щоб Україна вчасно - а це означає у вересні - вже фактично мала бюджет", - констатувала В.Ульянченко. Зате, відзначила вона, країна досі не має ні бюджетної резолюції, ні професійного Бюджетного кодексу, на базі якого мав би формуватися ефективний бюджет.
"Сьогодні у мене створюється таке враження, що саме коаліція не зацікавлена в тому, щоб бюджет був прийнятий. Отже, коаліція, точніше, прем'єри як її керівник, керівництво уряду зацікавлені в теперішньому хаосі, ручному управлінні під час виборчої кампанії", - сказала В.Ульянченко.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас