Тігіпко: Монополія "Укрінтеренерго" на експорт електроенергії вигідна не державі, а бізнесменам і чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Монополія "Укрінтеренерго" на експорт електроенергії вигідна не державі, а бізнесменам і чиновникам

Енергетика
502
Монополія державної компанії "Укрінтеренерго" на експорт електрики вигідна не державі, а групі наближених до Міністерства палива і енергетики України бізнесменів і самих чиновників. Так кандидат в президенти України Сергій Тігіпко прокоментував зрив аукціону по доступу до міждержавних електромереж, повідомили в прес-службі політика.
Як сказано в повідомленні, згідно постанові Київського господарського суду такі аукціони заборонено проводити, щонайменше, до лютого наступного року, коли позов "Укрінтеренерго" має бути розглянутий по суті.
"Підконтрольна Мінпаливенерго держкомпанія через суд фактично скасувала норми закону про електроенергетику і вирішення Національної комісії регуляції електроенергії", - відзначив С.Тігіпко. Він вважає таке рішення суду неправомірним.
Але, за його словами, це не головний висновок, який потрібно зробити в цій ситуації. "Головним є те, що люди, на яких покладено обов'язок здійснювати реформи в енергетиці, робити ринок зрозумілішим і прозорішим, навмисно блокують цей процес. А це вже корупція, причому на вищому рівні", - підкреслив політик.
"Монополія на експорт електрики двічі неефективна. Значна частина доходів від продажу струму осідає не в "Укрінтеренерго", а в посередницьких структурах. Крім того, монополія не дає іншим учасникам енергоринку стимулів нарощувати виробництво електрики для постачань на експорт. Але це сотні мільйонів доларів валютної виручки, які втратила Україна", - констатував С.Тігіпко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас