Газпром може побудувати відведення від "Південного потоку" до Хорватії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром може побудувати відведення від "Південного потоку" до Хорватії

Енергетика
95
"Газпром" (РФ) розглядає можливість будівництва відведення від "Південного потоку" до Хорватії через Сербію або через Словенію, повідомив глава компанії Олексій Міллер.
За його словами, остаточний вибір маршруту буде визначений за підсумками підготовки ТЕО, яке, у свою чергу, буде розроблено після підписання міжурядової угоди з цією країною.
Він підкреслив, що, з одного боку, "логічнішим" є будівництво відведення до Хорватії від Сербії, бо "транспортне плече буде значно меншим". З іншого боку, на даний момент постачання газу в Хорватію здійснюються по газопроводу із Словенії, що може полегшити роботу з будівництва відводу.
О.Міллер не назвав можливих термінів підписання міжурядової угоди, відзначивши, що "робота йде".
Газопровід "Південний потік", завдання якого обійти нестабільного транзитера Україну, має пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії або Румунії, а потім продовжитися до півдня Італії та Австрії. Потужність проекту нової газопровідної системи була збільшена з 31 млрд куб. м до 63 млрд куб. м на рік. Вартість морської ділянки і сухопутних відведень на території європейських країн - близько 8,6 млрд євро.
Наразі Росія підписала міжурядову угоду про реалізацію проекту з Болгарією, Грецією, Угорщиною, Сербією і Словенією; готується угода з Австрією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас