Дано старт створенню єдиної валюти в Персидській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дано старт створенню єдиної валюти в Персидській затоці

Валюта
4624
Від сьогоднішнього дня набрав чинності документ про створення Валютного союзу чотирьох країн Персидської затоки, передає агентство France Press з посиланням на міністра фінансів Кувейту Мустафу аш-Шималі. Він уточнив, що глави Центробанків Ради співпраці арабських держав Персидської затоки (РСАДПЗ) незабаром розроблять графік створення єдиного регулятора. Підсумком цих дій стане повний перехід на спільну валюту.
Це торкнеться чотирьох держав - Саудівської Аравії, Бахрейну, Катару і Кувейту. Як повідомлялося, в кінці травня поточного року Об'єднані Арабські Емірати вирішили вийти зі складу РСАДПЗ, і не братимуть участі в створенні єдиної валюти. Оман також не підтримав цю ідею (хоча і не вийшов з Ради).
Про точну дату переходу на нову валюту не повідомляється. Проте ще в минулому році у рішенні про введення єдиного платіжного засобу між країнами затоки значився 2010 рік.
Між тим, створити єдину валюту ще в кінці листопада минулого року домовилися глави країн Південної Америки - Венесуели, Болівії, Нікарагуа, Гондурасу, Домініки та Еквадору. Назва регіонального грошового знака вже придумана - це сукре.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас