ФДМУ виніс на громадське обговорення проект закону про держпрограму приватизації на 2010-2014 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ виніс на громадське обговорення проект закону про держпрограму приватизації на 2010-2014 рр.

Казна та Політика
262
Фонд державного майна України оприлюднив проект закону України "Про Державну програму приватизації на 2010-2014 роки" з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань та відповідного аналізу регуляторного впливу проекту. Текст проекту закону оприлюднений на офіційному сайті ФДМУ.
Згідно з державною програмою, приватизація об'єктів стратегічних галузей економіки здійснюється з урахуванням затверджених Кабінетом міністрів України програм їх розвитку, що визначають галузеві особливості приватизації. Перелік стратегічних галузей економіки та програми їх розвитку затверджує Кабінет міністрів України. Кабінет міністрів України до 15 січня поточного року затверджує та доводить уповноваженим органам управління завдання з передачі до ФДМУ для підготовки до продажу в наступному бюджетному періоді об'єктів права державної власності. Сумарна прогнозована вартість цих об'єктів не повинна бути меншою за прогнозовану суму надходження коштів від приватизації до державного бюджету у відповідному бюджетному періоді.
Уповноважені органи управління щороку до 15 березня подають до ФДМУ пропозиції стосовно включення об'єктів права державної власності до переліків об'єктів, які підлягають приватизації у наступному бюджетному періоді, складені за результатами аналізу фінансового і виробничо-технічного стану об'єктів та ефективності використання державного майна за останні три роки.
При формуванні пропозицій до переліків об'єктів, до них, у першу чергу, включаються: об'єкти, подальше перебування яких у державній власності є економічно недоцільним та потребує виділення додаткових бюджетних коштів для забезпечення розвитку виробництва або їх утримання; підприємства, що потребують фінансового оздоровлення (підприємства, стан яких за результатами аналізу фінансової і господарської діяльності має ознаки неплатоспроможності) шляхом залучення недержавних інвестицій; об'єкти незавершеного будівництва, що не можуть бути добудовані через відсутність фінансування з державного бюджету.
Кабінет міністрів України до 1 липня поточного року визначає перелік об'єктів приватизації, продаж яких має забезпечити виконання завдань з надходження коштів від приватизації у наступному бюджетному періоді.
Об'єкти приватизації класифікуються за шістьма групами.
Контроль за виконанням цієї програми здійснюють Президент України, Верховна Рада України, Кабінет міністрів України, Фонд державного майна України, Антимонопольний комітет України, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, інші органи виконавчої влади та правоохоронні органи відповідно до своїх повноважень, визначених законодавством.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас