Експерти: Євро-2012 може допомогти українському фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Євро-2012 може допомогти українському фондовому ринку

Фондовий ринок
438
Рішення УЄФА щодо призначення Львова, Донецька і Харкова приймати футбольний чемпіонат Євро-2012 принесе хоч і не великі, але все-таки позитивні зміни для вітчизняного фондового ринку. Про це йдеться в аналітичному звіті, підготовленому аналітиками інвестиційної компанії Foyil Securities.
"Це рішення поставить крапку у всіх спекуляціях, що стосуються проведення Євро-2012 в Україні. Безумовно, враховуючи нестабільну політичну обстановку в країні, а також постійний брак ресурсів, завжди залишається вірогідність того, що Україна може втратити право на організацію турніру", - коментує рішення Ісмаїл Сафаралієв.
Чемпіонат позитивний також для будівельної і транспортної галузей, оскільки урядом і приватним сектором виділятимуться значні кошти на будівництво інфраструктури, необхідної для проведення чемпіонату, включаючи аеропорти, готелі та автошляхи, - вважають експерти.
В квітні 2007 року, коли УЄФА оголосило про те, що Україна і Польща приймуть Євро-2012, на фондовому ринку почалося ралі в металургійному секторі. Єнакіївський металургійний завод з початку року до квітня 2007 показував волатильність в діапазоні 60-77 гривень за акцію, а з квітня до початку серпня 2007 року ціна стрибнула до 310 гривень за акцію. Ціна на акції Азовсталі з початку року до квітня 2007 коливалася між 2,44 і 2,50 гривень за акцію, а вже в квітні 2007 - 3,30 гривень і на початку серпня 2007 - 4,90.
"Зрозуміло, що сектор тоді підріс на очікуваннях інвесторів щодо збільшення обсягів виробництва цих заводів для забезпечення потреб країни в підготовці до чемпіонату. Цього разу, як видно, ринок не особливо зреагував, але швидше за все, аналітики переглянуть цільові ціни на акції компаній вагонобудівного, металургійного, будівельного секторів, що, у свою чергу, може залучити інвесторів", - відзначає Дмитро Мошкало, віце-президент і інвестиційний керівник Foyil Securities.
Реалістичні очікування аналітиків пояснюються тим, що Україна має гарні шанси успішно провести Євро-2012 тільки за підтримки міжнародних організацій - таких, як Європейський Банк Реконструкції та Розвитку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас