Обама: Американські банки повинні допомогти відновити національну економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Американські банки повинні допомогти відновити національну економіку

Казна та Політика
253
Американські банки повинні допомогти відновити національну економіку, оскільки багато з них були врятовані на кошти платників податків країни, заявив президент США Барак Обама на зустрічі з банкірами, повідомляє Associated Press.
Голова Білого дому також нагадав банкірам, що фінансова криза, котра поставила банківську систему країни на межу виживання, була "створена їхніми руками". Крім того, американський лідер закликав банкірів активніше давати кредити.
Президент попередив банкірів, що "не дозволить їх лобістам заважати реформам, які необхідні для захисту американського народу". Обама закликав фінансистів "працювати з конгресом заради завершення реформи фінансової системи, забезпечити прозорість і підзвітність фінансових ринків, гарантувати, що крах одного банку не пошириться на всю систему".
Однак деякі експерти визнають, що американські банки не квапляться давати у борг. За підсумками III кварталу, згідно з експертними даними, кількість невиплат і прострочень з кредитів зросла до рекордних рівнів.
Між тим, другої хвилі рецесії побоюється і американський президент Обама. На його думку, причиною цього може стати збільшення дефіциту бюджету США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас