Газпром: Збільшувати кількість учасників проекту "Південний потік" немає сенсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Збільшувати кількість учасників проекту "Південний потік" немає сенсу

Енергетика
348
Представники керівництва російського холдингу Газпром та італійської енергетичної компанії Eni, які є партнерами в реалізації проекту газопроводу "Південний потік", не бачать необхідності подальшого розширення числа учасників проекту, хоча не відкидають такої можливості.
За словами головного керівника Eni Паоло Скароні, на сьогоднішній день немає видимих претендентів на участь в реалізації проекту. Заступник голови правління Газпрому Олександр Медвєдєв також відзначив, що на сьогоднішній день немає необхідності розширення списку учасників.
Що стосується можливості входження в проект французької компанії EDF, умови будуть визначені найближчими місяцями. При цьому частка EDF може скласти від 10% до 20%, але тільки в реалізації підводної частини проекту, повідомив Скароні.
Медвєдєв також повідомив, що будівництво "Південного потоку" буде здійснено вчасно, попри більш стислий в порівнянні з "Північним потоком" графік. Він підкреслив, що Газпром має все необхідне для реалізації проекту, зокрема технології та надійних партнерів.
Згадуючи про можливість перегляду Болгарією угод по "Південному потоку", Медвєдєв уточнив, що є міжурядові угоди і підстав для їх перегляду немає. Крім того, він заявив, що Газпром має запасні варіанти: великий інтерес до реалізації проекту проявляє Румунія.
Крім цього, заступник голови правління Газпрому запевнив, що робота ведеться за графіком, початок постачань намічено на 2015 рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас