Китай і Казахстан відкрили ділянку Трансазіатського газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Казахстан відкрили ділянку Трансазіатського газопроводу

Енергетика
422
Казахстан і Китай почали транспортування газу по ділянці Трансазіатського трубопроводу, який доставляє природний газ другому за розміром споживачеві "блакитного палива" з родовищ Туркменістану на Каспійському морі.
Нова ділянка трубопроводу вартістю $6 млрд. збільшить постачання газу з Туркменістану до Китаю до 30 млрд. куб. м. на рік до 2014 р. з 13 млрд. куб. м. наступного року, повідомив Казстройсервис, що займається будівництвом проекту. Китайська China National Petroleum Corp. і казахстанські Казмунайгаз виділили кошти на будівництво ділянки трубопроводу завдовжки 1305 км.
Президент Китаю Ху Дзіньтао планує 14 грудня взяти участь в церемонії відкриття всього газопроводу загальною довжиною 7000 км, який проходить по території Узбекистану і Казахстану.
CNPC і державна компанія Туркменістану "Туркменгаз" домовилися в червні 2009 р. про збільшення постачань газу з 30 до 40 млрд. куб. м. на рік. CNPC також підписала угоду про розподіл продукції з розробки родовищ на правом березі річки Аму-Дар'я, ставши першим і єдиним іноземним інвестором, що дістав доступ до ресурсів Туркменістану.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас