В Латвії зростає кількість фізичних осіб, які довго не платять за кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Латвії зростає кількість фізичних осіб, які довго не платять за кредитами

Кредит&Депозит
193
В Латвії зростає кількість фізичних осіб, які довго не платять за кредитами, для яких характерне несумлінне ставлення до своїх зобов'язань, вважають в компанії кредитного менеджменту Creditreform Latvijà.
Член правління компанії Маріс Байдекалнс в інтерв'ю інтернет-порталу ділової інформації Baltic Business Service агентства BNS вказав на різні причини, з яких фізичні особи виявилися за ситуації, коли більше не можуть виконувати узяті на себе зобов'язання і тому затримують платежі із кредитів. З цих причин і витікає, як дебітор надалі вирішуватиме проблему із затримкою платежів, пише rus.db.lv.
За його словами, зі всіх переданих до Creditreform Latvijà справ про стягнення боргів з фізичних осіб, 45% складають справи боржників, які тривалий час відчувають фінансові проблеми через зменшення доходів в результаті втрати роботи або зменшення зарплати. Ці дебітори за першої нагоди прагнуть виконувати свої боргові зобов'язання.
В свою чергу 37% складають боржники, які відчувають короткочасну фінансову скруту. Вони прагнуть знайти рішення, звертаючись в Creditreform Latvijà або до кредитора і погашають свій борг при новому надходженні готівки.
"Найбільш тривалі терміни затримки характерні для 18% боржників, і їх число постійно збільшується. Для цих боржників характерні несумлінне ставлення, ухилення від виконання своїх зобов'язань, що вимушує стягувачів боргів застосовувати методи примусу - суд і так далі", - вказав Байдекалнс.
Він визнав, що бувають також випадки, коли дебітор сподівається вирішити свої фінансові проблеми, намагаючись сховатись. "Але це не рішення, і борг залишається непогашеним. Якщо кредитор захоче, борг можна стягнути і в інших країнах Європи", - нагадав представник Creditreform Latvijà.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас